Suppen

Stand Up Paddle Boarding (ook wel suppen of paddle boarding genoemd) is overgekomen vanuit Hawaï en is in Nederland een snelgroeiende watersport. Pak zelf een peddel en een board en trotseer al peddelend de golven van de Noordzee! Suppen kan in kleine groepen maar ook in grote groepen is dit een heerlijke activiteit waarbij je hele lichaam een work out krijgt. Natuurlijk is het ook mogelijk om te SUPpen door de grachten van Amsterdam, Leiden, Utrecht of op een eigen gekozen locatie.

1,5 uur
€ 34,50 per persoon
Alle activiteiten vanaf 12 personen
Nu boeken
Of bel ons direct: 023 - 574 7426
  • Ultieme combinatie van workout en fun

    Een gave activiteit waarbij je ook nog je lichaam traint

  • Puur genieten op zee

    Peddel over de golven van de Noordzee en beleef ultieme vrijheid

  • Puur genieten in de stad

    Peddel door de grachten van een stad en beleef de stad vanaf een andere kant!

Ben je geïnteresseerd in Suppen?

Interesseformulier
Bent u particulier? Vul hier dan 'n.v.t.' in.
Extra opties

Ben je geïnteresseerd in Suppen?

Een avontuurlijk bedrijfsuitje of evenement? Dat kan bij Vibe Events. Bijvoorbeeld met deze activiteit 'Suppen'? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Heb je vragen?

Neem contact op

Suppen: waar komt het vandaan?

Alhoewel de sport in Nederland vrij nieuw is, is deze in de jaren zestig al ontstaan op Waikiki Beach in Hawaii. Er gaan meerdere verhalen rond over de oorsprong van suppen. Zo beweren sommigen dat vissers met een peddelboard makkelijker van hun vissersboot naar de haven terug konden peddelen en zo het suppen uitvonden. Anderen zeggen dat surfleraren de sup gebruikten om hun leerlingen instructies te kunnen geven en staand op hun board beter het overzicht konden houden.

Suppen als populaire sport

Hoe dan ook sloeg het idee van rechtopstaand peddelen begin 2000 pas echt aan – surfers in Hawaii konden op deze manier ook blijven sporten als er weinig golven waren. Steeds meer mensen volgden hun voorbeeld, onder wie ook beroemdheden. Zo werd de sport steeds populairder en inmiddels zijn er zelfs al professionele wedstrijd-suppers!

Zelf op een supboard stappen

Het prettige van suppen is dat je deze watersport in de basis heel snel kunt leren. Dat betekent dat je ook als niet-ervaren sporter direct aan de gang kunt. Hiermee is suppen ideaal als activiteit voor groepsuitjes, teamuitjes en bedrijfsuitjes!

Bij suppen heb je één peddel. Deze is vaak in hoogte verstelbaar zodat je hem altijd kunt gebruiken op een manier die bij je past. Met je enkele peddel stap je het supboard op en ga je te water. Om erin te komen kun je eerst op je knieën zitten. Oefen zo met peddelen en vind je balans. Heb je die gevonden of wil je direct ‘echt’ aan de slag? Dan kun je gaan staan.

Tips en trucs voor je groepsuitje of bedrijfsuitje

Ga je zelf voor het eerst suppen? Kies dan niet direct voor het langste board. Hoe langer en smaller je supboard is, hoe lastiger het wordt om in balans te blijven. Brede, kortere boards geven je meer ondersteuning. Daarnaast kun je letten op de vinnen aan de onderkant. Hoe meer vinnen, des te meer balans.

Ben je over het algemeen al goed in balans en wil je juist aan je snelheid werken? Je kunt bovenstaande logica natuurlijk ook omgekeerd toepassen. Kies voor het smallere board met minder vinnen, zodat je minieme weerstand hebt in het water.

Wat suppen als activiteit zo leuk maakt

Tijdens de groepsactiviteit suppen ga je vrijwel meteen te water. Omdat je aan weinig tot geen ervaring al genoeg hebt, trotseer je al snel de golven van de Noordzee. Als bonus train je met suppen al je spieren. Ga maar na: je moet in balans blijven op het board, je gebruikt je armen voor de peddel en zet je hele lichaam in om de beste peddelbeweging te maken. Dat is dus een goede work-out! Natuurlijk staan de enthousiaste instructeurs van Vibe Events klaar om je te helpen en om jullie uitje tot een topdag te maken.

Slim combineren!

Wil je je bedrijfsuitje of groepsactiviteit compleet maken, combineer het suppen dan met bijvoorbeeld golfsurfen of Powerkiten. Voor meer ideeën kun je kijken op de pagina Mix & Match en bij het overzicht van alle uitjes – of neem vrijblijvend contact met ons op, dan denken we graag met je mee!

Niet overtuigd van Suppen? Dit is wat je mist!

Ben je toch overtuigd van de vibe van Suppen?

Nu boeken
× Chat met ons